tirsdag den 29. maj 2012

Stjernetrøje til lillesøster af "genbrugsgarn"

Den første trøje jeg strikkede i Lettlopi garn var denne blomstertrøje til mig. 
Jeg var rigtig glad for den lige i starten, men det var hurtigt at jeg fandt ud af at faconen ikke var helt som den skulle være. Ærmerne var for brede, halsen for løs, måske lidt for kort, knaphullerne for store, og så var nogle knapper gået i stykker.... I lang tid har jeg ikke brugt trøjen fordi jeg ikke har været tilfreds, og det syntes jeg var lidt synd. Så derfor besluttede jeg at pille den op!
Jeg frygtede lidt at det ville være meget svært at trævle trøjen op fordi garnet har så mange små "hår", men det var ikke noget problem, ud over at det gik i stykker nogle steder hvilket gav lidt ekstra tråde at sy på vrangen til sidst... Jeg overvejede en del at strikke endnu en blomstertrøje til mig, men jeg havde mere lyst til at strikke en stjernetrøje til min lillesøster :)
Stjernetrøjen blev færdig mens jeg var på højskoleophold og hun fik den da vi kom hjem fra ferie på Island. Hun blev rigtig rigtig glad, og jeg synes at den klær hende meget godt.
Min mindste lillesøster, Lilja, fik selvfølgelig også en trøje :) Den strikkede jeg i november (her) og jeg havde egentlig tænkt mig at sælge den før jul, men den blev lidt mindre end planlagt. Den passer dog perfekt til Lilja, og hun er sandelig også stolt :)
<3 Mine guldklumper <3

Opskrift: Ingen opskrift men det samme som alle de andre stjernetrøjer
Lavet til: Min lillesøster Silvia
Garn: Létt lopi
Købt, lager eller rester: Fra denne trøje...
Pinde: 7 og 8
Hot or not: Hot :)
Vægt/meter: 260g / 520m
Strik nummer i år: 19
Strikket i år: 5.210g / 10.030m 

fredag den 25. maj 2012

Endnu en stjernetrøje - men denne gang til mig

Juhu... Nu har jeg min helt egen stjernetrøje :)
Jeg har længe gået og ønsket mig en, men har tænkt at det ikke ville være pænt til min størrelse.
I efteråret vinteren strikkede jeg et par ærmer til en stjernetrøje for sådan en kan man jo altid strikke, ik? Det blev dog umiddelbart ikke til mere end ærmer. Da jeg så forleden kiggede igennem garnlageret og fandt ærmerne, så var der ikke langt fra tanke til handling og trøjen har været hurtig at strikke. Jeg er overrasket over hvor godt den sidder (hvis nu jeg selv skal sige det, haha!) og den er super lækker at have på. Så jeg er bare glad-glad-glad :)

Opskrift: Ingen opskrift men det samme som alle de andre stjernetrøjer, nu blot med 8 stjerner
Lavet til: Mig selv
Garn: Létt lopi
Købt, lager eller rester: Fra Islandslageret
Pinde: 7 og 8
Hot or not: Hot :)
Vægt/meter: 300g / 600m
Strik nummer i år: 18
Strikket i år: 4.950g / 9.510m 


God dag til jer alle

Jeg kan strikke strømper!

...og så endda helt uden hjælp, hehe
Jeg har indtil nu slet ikke brudt mig om at strikke strømper, mest fordi jeg ikke har kunne huske hvordan man strikker hælen. Men forleden så jeg dette dejlige garn til minus 20% hos navia, så det måtte bare lige komme med hjem. Så før vi tog til Island spurgte jeg min bedstemor, hende der lærte mig at strikke engang før jeg begyndte i skole, om hvordan hun strikker hæl. Hun var glad for at jeg ville strikke "hendes" hæl, og fortalte og viste gerne. Så strikkede jeg en prøve og skrev ned.
Strømperne var meget nemmere at strikke en jeg havde forventet, og det tog nærmest ingen tid heller (ihvertfald ikke i forhold til hvad jeg havde forventet..) Den ene strømpe blev strikket på båden på vej til Island og den anden blev strikket mens vi kørte rundt på Island :)
De er dejlig bløde og de sidder godt på foden. Jeg kan i øvrigt godt lide farverne.

Fordi der var lidt garn til overs og for at være helt sikker på at huske hælen og indtagninger, så gik jeg straks igang med at strikke en strømpe til Miriam, min niece. Den blev jeg også færdig med på båden, men den blev alt for smal, specielt om foden. Men nu ved jeg ihvertfald at jeg kan :)

Opskrift:
Lavet til: Mig selv
Garn:
Købt, lager eller rester: Købt hos navia i april i år
Pinde: 4 og 3,5
Hot or not: Hot
Vægt/meter: 110g / 165m
Strik nummer i år: 17
Strikket i år: 4.650g / 8.910m 

Tak for jeres svar til mit sidste indlæg om svigerfars trøje, det gør det bare SÅ meget hyggeligere at blogge når man ved at der er nogen der læser med.
Svigerfar blev rigtig glad for trøjen, og han var ligeglad med at den har været ret længe undervejs (startede på den i august!). Selvom strikkeprocessen var lang og lidt kedelig, så er jeg rigtig glad for trøjen, og jeg tror jeg ville have større mod på at strikke en magen til, hvis det skulle være en anden gang.
Uldbegavet spurgte om hvad jeg nu skal strikke, og jeg har jo, som altid, en del på pindene og i planerne. Jeg har lige afsluttet en sweater til mig selv som i får at se i morgen, og så er jeg igang med nogle flere stjernetrøjer, babystrik og et par strømper. Så der er nok at vælge i, smil :)

P.S. Billedet af strømperner er taget på vores helt nye terrasse hvor jeg har brugt hele dagen (og endda fået lidt farve på armene, ansigtet og brystet hvilket ellers aldrig sker). Terrassen og vores nye gasgrill kommer i til at se mere til senere...


onsdag den 23. maj 2012

Svigerfars trøje færdig (!!!)


Så blev svigerfars trøje langt om længe færdig. Der har været nogle bump undervejs, men nu er den afleveret og den klær ham rigtig godt, heldigvis :)
Jeg må helt ærligt sige at jeg ikke har nydt at strikke denne trøje. Sort garn og pind nummer 4... Så da jeg kom til ærmegabet var jeg meget i tvivl om hvorvidt det blev godt, det samme var med ærmerne. Monteringen var så også en hel kapittel for sig. MEN nu er den færdig, hurra :)


Opskrift: Jeg har fundet stor inspiration i en navia opskrift men også i denne trøje til Jóhan
Lavet til: Min kære svigerfar
Garn: Navia duo sort
Købt, lager eller rester: Spole fra lageret
Pinde: 3,5 og 4
Hot or not: Hot
Vægt/meter: 300g / 1435m
Strik nummer i år: 16
Strikket i år: 4.540g / 8.750m 

tirsdag den 15. maj 2012

Strikket jakke til svigermor

Så er jeg blevet færdig med en strikket jakke til min dejlige svigermor. Jeg strikkede for cirka et år siden en cardigan til hende som hun har brugt meget. Hun har været utrolig glad for den (faktist ved jeg ikke om jeg kender nogen der sætter så stor pris på mit strik som hun gør) så derfor har jeg længe gerne ville strikke hende en trøje mere.
Hun har selv ønsket at det blev denne model, og det er også hende der har valgt farven og købt garnet.

Jakken/trøjen har været sjov at strikke og har ikke været indviklet eller taget lang tid, der har bare været så meget andet (strik) på programmet samtidig.

Min svigermor er super glad, og det fryder virkelig mit hjerte at kunne give hende en gave som hun sætter så stor pris på.

På "skørtet" er der striber hvor man den ene omg. kommer tråden 2 gange rundt om pinden og på næste omg. bliver det så en 'lang' maske. Jeg har ikke prøvet det før, men det er sjovt, nemt at lave og giver en sjov effekt.

 

Opskrift: Fra Bindistovan Tova
Lavet til: Min elskede svigermor
Garn: Sirri 3ply
Købt, lager eller rester: Svigermor købte
Pinde: 5,5 og 8
Hot or not: Hot
Vægt/meter: 500g / 825m
Strik nummer i år: 15
Strikket i år: 4.240g / 7.315m 

Hvis nu jeg får taget mig sammen til at sætte mig ved symaskinen ganske kort, så bliver jeg også færdig med svigerfars trøje....

torsdag den 10. maj 2012

Erla Perla

Jeg vil lige vise jer nogle smykker jeg har bestilt fra en der kalder sig Erla-Perla
Hun laver skønne og farverige smykker af forskellige slags

Her fx er mit yndlings armbånd pt. Lila lammeskindssnor med perler i flere farver

Forskellige øreringe og armbåndet

Og så mine yndlings øreringe som er gule

Yndlings øreringene fra Erla-Perla. Love them! <3

Erla-Perla har en profil på facebook hvorfra hun sælger sine smykker. Hun arbejder fuld tid med at lave smykker, så der kommer også nye ting nu og da. Gå ind på hendes facebook side og bliv fristet. Jeg er ihvertfald fristet til at købe alt muligt derinde fra :)

P.s. dette indlæg er på ingen måde sponsoreret. Jeg ville bare dele de smukke smykker med jer, for de kan virkelig peppe et ellers kedeligt look op til noget der er lidt mere frisk at se på :)

onsdag den 9. maj 2012

Grå trøje med gule stjerner

Så blev endnu en stjernetrøje færdig. Jeg har strikket mange stjernetrøjer efterhånden, og der er flere på vej lige om hjørnet.
Men de er jo dejlige at strikke og alle elsker dem, så hvorfor ikke strikke flere....?


Opskrift: Ingen
Lavet til: en bestilling
Garn: Léttlopi lysegrå og gul
Købt, lager eller rester: Lager
Pinde: 7 og 8
Hot or not: Hot
Vægt/meter: 260g / 520m
Strik nummer i år: 14
Strikket i år: 3.740g / 6.490m 

tirsdag den 8. maj 2012

På mit køkkengulv...

Lå der i går alle disse skønheder :)
Garnet fra Island samt hele tre færdige trøjer!! 
Den røde er til svigermor, den sorte er svigerfars -endelig!!! og den grå/gule stjernetrøje er en bestilling.
Jeg kommer selvfølgelig med bedre billeder og faktaboks senere.

Her er garnet så! :) Der er 91 nøgler i alt (jeg købte lidt for nogle andre også, og havde lige glemt at det sorte øverst på billedet ikke er mit.)
Jeg glæder mig til at strikke af det og se hvad det bliver til.

Ha en rigtig god dag.



Vil I se billeder fra Island??

...så kommer de nemlig her :)

Vi havde en fantastisk tur på skønne, skønne Island. Selvom vi ikke var så længe på Island, så fik vi oplevet en hel masse.

Først var det Myvatn naturebath som er en stor varm udendørs svimming pool. Smukt vejr, varmt vand og dejlig udsigt - balsam for sjælen. Her brugte vi nogle timer, for selvom det var lige i overkanten med varme, så var det rigtig svært at komme op at poolen og sige farvel til det varme vand.

Air. Earth. Water. Fire.
Store malerier som hang på væggen ved Myvatn nature bath, som iøvrigt var istandgjort indendørs siden vi var der sidst. Tip top omstændigheder i omklædningrummene samt i cafeteria og udendør.
Et 12 tal herfra!



Så kørte vi til Akureyri hvor vi bla. stoppede ved dette imponerende vandfald. Som I kan se havde vi en del sjov med at tage billeder :o)

Den næste dag kørte vi til en stooooooor vanddæmning ved Vatnajøkul. Det er et stort el-vandværk som skal udflytte strøm til andre lande, bla Scotland og måske også Færøerne (hvis jeg altså har forstået det rigtigt.)
Udsigten ved dæmningen var helt, helt fantastisk. Alt var bare så stort og flot. Det er svært at fange størrelsesforholdet på billederne, men vi er rigtig glade for at vi kørte den smukke, lidt lange, vej over fjeldene til Vatnajøkul.

Så stoppede vi op ved endnu et vandfald og tog flere billeder. Jeg synes at der er noget helt specielt og nærmest magisk ved vandfald. Man kan jo bruge lang tid på bare at se på og lytte til vandet...

Lidt garnkøb blev der selvfølgelig også plads til -smiler-....
Jóhan skulle være så sjov at spille paparazzi inde i butikken mens jeg betalte. Dem der stod i den anden kø, de morede sig altså rimelig meget over os. Nok både fordi jeg købt så meget og fordi Jóhan stod og blitzede hele tiden.... :D
Det var så lækkert at gå inde i det store supermarket og se på og røre ved garnet. Denne gang var mine indkøb lidt mere planlagte end de var sidst jeg købte garn på Island. Nu ved jeg (stort set) hvad jeg skal bruge alt garnet til, og i modsætning til hvad det normalt er, så har jeg planer om ihvertfald 4 trøjer til mig ud af garnet.
Jeg fik købt 101 nøgler garn. Mest létt lopi, men også enkete einband lopi, álafoss lopi og hosuband.
Til en pris af cirka 10kr/pr nøgle kan jeg jo slet ikke klage, på Færøerne koster det 30kr/pr nøgle...
Udover alt garnet, så købte vi også hver vores sæt regntøj. Så nu er vi totalt klar til alle mulige grill og hyggeture, også selvom det regner. Og nu har jeg to sæt, så nu kan jeg endelig have det ene sæt liggende over i børnehaven hvor regntøj jo nærmest er et must, hvis ikke for at beskytte mod regn, så ihvertfald imod sand, mudder og beskidte børn som man liiige skal løft op fordi de er faldet, har brug for et knus eller hvad det nu skal være. Når nu jeg taler om børnene, så var det altså super dejligt at være tilbage i vuggestuen i dag!! Det er jo næsten tre uger siden jeg har set de skønne små, så jeg tror lige de alle fik et ekstra langt knus eller to i dag :o)

Vores Islandstur har været intet mindre end fantastisk og jeg tror at vi kommer til at køre længe på de oplevelser vi har haft.