mandag den 1. april 2013

Trøje til storebror

Så blev trøjen til min storebror også færdig, efter at jeg lige måtte strikke næsten halvdelen af for/bagstykket om fordi den var for stor. Nu håber jeg så at den passer :)
Trøjen er en fødselsdagsgave. Hans fødselsdag har været, men han får den når vi ses, nemlig når manden og jeg skal ud at rejse om nogle uger :)
Trøjen er strikket med navia duo på pind nummer 5,5 så den er meget tynd og lækker :)
Ærmerne strikkede jeg begge samtidig med magic loop, hvilket er rigtig smart, men jeg kan mærke at jeg lige skal have noget mere træning i det før jeg er helt tryg ved det.

God påske til jer alle :)
Vi nyder påsken med afslapning i sommerhus :)

Faktaboks:
Strik nummer i år: 15
Lavet til: min dejlige storebror
Opskrift: navia opskrifthæfte
Ændringer: jeg har strikket den på p 3,5 og 5,5 istedet for 3 og 3,5. Derfor har jeg ændret maskeantallet fuldstændig og kun brugt diagrammet.
Størrelse: L
Pinde: 3,5 og 5,5
Garn: Navia duo fra spole
Lager, rester eller nyindkøbt: Lager
Vægt / meter: 255 g / 920 m
Strikket af garn købt før 2013: 2,175 kg
Strikket i alt i år: 2,890 kg / 9,620 km3 kommentarer:

 1. Jeg har også kig på den trøje, jeg kan rigtig godt lide mønsteret.
  Hvordan vasker du strik fra spoler? Jeg kan ikke få det til at 'puffe' rigtigt, så det bliver ikke tykt og lækkert som hvis jeg strikker i vasket garn

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er nemlig rigtig skøn! Jeg glæder mig il at aflevere den til storebror :)
   Jeg vasker det strikkede på uldprogram i vaskemaskinen med navia uldsæbe til maskinvask. Men jeg synes ikke at garnet fra spole bliver helt ligesom fx det almindelige navia duo, uanset hvordan man vasker det.
   Jeg har hørt at det er fordi garnet på spillerne er fra voksne hunfår mens det andet navia er fra lam.. Men det ved jeg så ikke om det passer.

   Hvad er din erfaring ellers med garnet fra spoler?

   Slet
  2. Jeg vasker også mit strik fra spoler i maskinen med Navia uldsæbe, men det bliver ved at være ret tyndt. Jeg har prøvet at lægge det i blød i hårshampoo først, det hjælper lidt, synes jeg
   Og jeg er jo vild med at strikke i Navia :-)

   Slet