tirsdag den 19. august 2014

Det der med at klippe og sy i strik

Niecens skoletrøje (som jeg viste i sidste indlæg) har fået syet en lynlås i foran, så den er nem og hurtig for hende at åbne og lukke.
Men jeg har det sådan lidt blandet med at skulle sy og klippe i strik.
Her er lidt billeder fra processen
Trøjen før den blev klippet. Oppe ved mønsteret har jeg strikket de to farver på hver 2. maske så de er  med i det klippede stykke, og så har jeg sørget for at fæste enderne til den side hvor de var, og altså ikke midt ind i det der bliver klippet op.
Her ses de masker som jeg har syet i. Jeg syede en enkel sting hele vejen ned, for at have den at følge, når jeg syede siksaksen. Jeg syede en ekstra siksak efter at jeg havde klippet.
Efer klip og syning sørgede jeg for at stryge stykkerne ind, så de var nemmere at arbejde med, og så brugte jeg ellers bare mange nåle da lynlåsen skule syes fast.
Her ses det færdige resultat. Stjernerne ser ret skæve ud på billeder, men det er de ikke i virkeligheden. Der er lidt buler hist og her, så der er klart plads til forbedringer.
Jeg tror måske at jeg skulle have strammet lynlåsen lidt mere, den trækker lidt i trøjens kant. Men jeg er dog tilfreds med dette forsøg, og jeg føler at jeg kan stå inde for mit arbejde :)

Snart skal jeg i gang med nevøens trøje. Han har fødselsdag den 28.august, og der må den gerne ligge i pakken. I øvrigt sammen med et andet stykke kært strik :)

Hvordan har du det med at sy og strikke i strik? Og har du måske et godt tip som jeg og andre ikke kender til?

4 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke fordrage at klippe i strik. Ikke fordi, det nogensinde er gået galt - jeg er altid bange for at syningen ikke holder. Jeg overvejer at bruge metoden med at hækle før klipning. Men har ikke kastet mig ud i det endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har det præscis på samme måde som dig....
   Jeg overvejer også at lære hækle metoden. Det ser ihvertfald smart ud.

   Slet
 2. Til ren uld bruger jeg med fordel hækle/klippe metoden frem for at sy på maskine, synes det er meget nemmere at få fint.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den metode må jeg se at få lært. Har du lært den vi nettet?
   Vh Ása

   Slet