søndag den 8. juni 2014

Farfar...

Min kære elskede farfar døde i fredags.
Han har haft kræft i 1 år, og vi har vidst hvilken vej det gik. Alligevel er det utrolig hårdt at miste ham, og jeg kommer til at savne ham så meget. Jeg er vokset op med at han og min farmor har boet 300m væk, og de har bare altid været der. Min kære farfar var læge, og det er ikke sjældent at vi har nydt godt af hans hjælp og råd, også i den forbindelse.
Min farfar har altid intreseret sig meget i vores liv, og der er ikke en eneste gymnastik opvisning, musik koncert, eksamen, rejse eller andet som han ikke har vidst om, og spurgt ind til, og til mange koncerter, opvisninger og lignende har han stolt deltaget.
Da jeg var på Færøerne i påsken fik jeg mulighed for at sige farvel, tak og jeg elsker dig, og det fik jeg også gjort. Vi fik snakket om, at vi har mange gode minder sammen, og han sagde at vi også skule skabe nye minder efter at han er gået bort. Han fortalte også at han, hver dag siden jeg blev født, har bedt til Gud for mig, og sine15 andre børnebørn. Det synes jeg er fantastisk, og det kommer jeg til at savne.
Kære farfar... Jeg kommer til at savne ham så meget, og lige nu er det hårdt, men jeg er så utrolig glad for alle de dejlige minder som jeg har sammen med ham og resten af familien.
Min farmor har siddet ved min farfars side hele tiden, og det har været rørende at se hvor meget de holder af hinanden. De har været gift i 59 år.
Jeg er utrolig glad og taknemmelig over at jeg fik mulighed for at komme til Færøerne og se min farfar i hans sidste dage, og jeg fik endnu engang sagt farvel, tak og jeg elsker dig. De sidste dage har han været meget svag, og har for det meste ligget med lukkede øjne. Tirsdag da jeg kom, kiggede han op da jeg sagde at jeg var kommet, og jeg blev så glad, dog at jeg var lidt i tvivl om han rent faktist havde registreret mig. Men onsdag aften åbnede han igen øjnene og kiggede på mig, og fik sagt "hej kære", og det har nok været det sidste han overhovedet sagde. Jeg er så glad for at han så mig, og han brugte så mange kræfter på at sige hej til mig.
Vi er en stor familie som er kommet ud af at min farmor og farfar kom sammen, cirka 40 med børn, svigerbørn, børnebørn, svigerbørnebørn og oldebørn. Det har været dejligt at være sammen med familien i farfars sidste dage, og nu frem til begravelsen osv.
Dette billede er jeg meget glad for, han er ret syg på dette billede, men jeg synes at hans blik til mig viser at han elsker mig.

Hvil i fred elskede farfar, du har lært mig meget, blandt andet at man skal følge sin drøm selvom den kan virke uoverskuelig, men nok mest af alt at prioritere tid, oplevelser og kærlighed til sin familie .

2 kommentarer:

  1. Kondolence og mange tanker til dig i denne svære tid.
    Hvor er det godt, du har så mange gode minder at tænke på

    SvarSlet