torsdag den 13. februar 2014

Herretrøje i navia hæfte nr 18


Så kan jeg langt om længe vise jer denne trøje. Jeg har strikket den for navia, for at teste opskriften for eventuelle fejl og mangler. Jeg fik garnet og opskriften i maj eller juni, og begyndte med det samme at strikke. På daværende tidspunkt var jeg rimelig hårdt ramt af depression, så det var ret svært for mig at holde fokus på at strikke. Trøjen er strikket oppefra og ned, hvilket er virkelig smart, da den så kan prøves undervejs. Jeg strikkede det jeg skulle, for at kunne sige om der var fejl i opskriften, dvs at jeg strikkede halsen/brystet, lidt ned af kroppen og det ene ærme. Og så kom trøjen til at ligge i en krog... Jeg blev indlagt i slutningen af juni, og noget af det første jeg gjorde da jeg var blevet indlagt, var at skrive en mail med de få bemærkninger der var til opskriften, så jeg ikke skulle stresse over at have den opgave liggende. Mens depressionen var på det værste, havde jeg ingen lyst til at strikke overhovedet (det har jeg aldrig prøvet før!) men jeg tvang mig selv til at strikke en smule hver dag alligevel, for det fik jeg anbefalet af læger og sygeplejersker - at gøre ting som normalt gjorde mig glad og gav mig mening. I den måned jeg var indlagt på psykiatrisk afdeling i torshavn, fik jeg så strikket det meste af for/bagstykket, og manglede således kun det ene ærme. Men det ene ærme kom til at ligge riiigtig længe, og jeg blev først helt færdig med trøjen efter nytår. Men da en så stor del af trøjen er strikket i 2013, kommer den altså med i 2013 :)
Men nu er trøjen altså færdig, og min mand er rigtig glad for trøjen, og det er jeg også. Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke har nydt specielt meget at strikke trøjen, men det har nu mere været pga min manglende lyst til at strikke og depressionen. Men kaster man sig ud i at strikke denne trøje, skal man lige være opmærksom på at 2/3 af trøjen er strikket 1r1vr, hvilket tager ret lang tid.

Jeg havde lidt svært ved at tage et billede hvor man virkelig ser det flotte mønster som der er i trøjen, men her ser man det ihvertfald nogenlunde.

Jóhan har selv valgt farverne (og hentet garnet) og det synes jeg at han er kommet rigtig godt fra. Jeg elsker at han har en mening om hvad jeg strikker til ham, og at han faktist ved hvad jeg snakker om, når jeg er i tvivl om jeg fx skal strikke på pind 5 eller 6, så kan han godt komme med sin mening om han synes at pind 5 eller 6 ville fungere bedst :)

Her ses mønsteret måske også lidt. Jeg synes at det er ret fedt, at striberne på ærmerne har så stor en betydning for, hvordan den færdige trøje kommer til at se ud. På den måde kan man sætte sit personlige præg på trøjen, så at den matcher modtageren.


Faktaboks:
Strik nummer i år: 39
Lavet til: teststrik for Navia, lavet til min mand
Opskrift: Fra navia hæfte nummer 18
Ændringer: Jeg har strikket på pind 4, istedet for 4,5 for at få strikkefastheden til at passe
Størrelse: 
Garn: Navia uno strikket dobbelt. Til striberne i ærmerne har jeg brugt rester af navia duo
Lager, rester elle nyindkøbt: da trøjen er teststrikket for navia, har jeg fået garnet af navia. Striberne på ærmerne er rester fra mit eget lager
Vægt / meter: 450 g / 3.150 m
Strikket af garn købt før 2013: 5,540 kg
Strikket i alt i år 2013: 7,345 kg / 23,900 km8 kommentarer:

 1. Resultatet er i hvert fald blevet godt. Det er en dejligt trøje, du har strikket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også gla for resultatet, og jeg synes at den klær ham :)

   Slet
 2. Det er en superflot trøje og helt perfekt til ham.
  Har du virkelig strikket 39 ting i år? - Vi er i februar. Det er da helt vildt.
  Depression er hårdt, godt at høre, at du har det lidt bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, eg er også glad for den. Nej jeg er stadig igang med at vise strik fra 2013, så denne er nummer 39 i 2013 :)
   Ja depression er virkelig hårdt, men heldigvis kan man komme til at se solen skinne igen - og for mig skinner den langt mere her i februar end den gjorde i sommers :)

   Slet
 3. Vildt flot trøje og den klær´din mand rigtig godt! Sikke en omgang du har været igennem. Håber du har det bedre nu og godt du fik strikket lidt en gang imellem for det har sikkert hjulpet lidt håber jeg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! :) jeg synes også at den klær ham.
   Jeg har det langt bedre nu, men det tager en del tid at komme sig efter sådan en omgang. Heldigvis har jeg mit strik som hjælper mig meget (samt en god mand og brødre/svigerinder lige i nærheden) :)

   Slet
 4. Den er bare rigtig flot! Sikke meget af din historie, der er i den sweater. Det har været et rigtig hårdt år, 2013.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja du har ret, der ligger meget af min historie, og det er et af de fede ting ved håndstrikkede ting, der ligger altid en historie bag.
   Ja 2013 har været hårdt. Jeg håber at 2014 bliver lidt mere roligt :)

   Slet