torsdag den 8. maj 2014

Mønstret cardigan i kauni garn

Jeg har strikket en cardigan til mig af kauni garn, og jeg er så glad for den!
Garnet købte jeg på Færøerne i sommers, og jeg startede da også på cardiganen med det samme. Jeg besluttede mig for at strikke den oppe fra og ned, hvilket jeg ikke havde prøvet før på det tidspunkt.
 Som I måske kan se på billedet blev ærmerne alt for brede og kroppen for smal, så cardiganen endte i strikkekurven.
Cardiganen fik lov til at ligge i strikkekurven i mange måneder, men den kom dog op igen, og denne garn startede jeg nede fra, som jeg er vandt til. Cardiganen er strikket frem og tilbage, og den grå farve måtte jeg starte forfra med hver gang, og når ærmerne blev strikket sammen med for- og bagstykket måtte jeg have 3 små nøgler lyselilla, et til hvert forstykke og et til bagstykket, så der blev rigtig mange tråde at fæste til sidst.
Jeg har efterhånden strikket mange mønstrede trøjer frem og tilbage, så nu er jeg blevet så vandt til at strikke mønster fra vrangen, at det stort set ikke generer mig længere.
Jeg har valgt mit yndlings færøske strikkemønster (dog med tre farver denne gang) til for og bagstykke i farverne mørk og lys lilla samt lysegrå, ensfarvede mørkelilla ærmer og lysegrå kanter.
Jeg er rigtig glad for farvesammensætningen, og lilla er og bliver min yndlingsfarve, så jeg er ret sikker på at denne kommer til at være en favorit længe. 
Lillesøster har taget billederne (tak Silvia). Billederne blev taget før jeg lavede knapperne. Dem har jeg lavet af fimo ler som skal bages i ovnen. Knapperne er nemme at lave, de rulles ud med en kagerulle, skæres ud, bages og så borer man hul i med en boremaskine. Min lillesøster Lilja og jeg hyggede os med at lave knapperne. En pakke fimo koster kun 19 kroner, og det var rigeligt til disse 9 knapper som er ret store. Så hvis man (ligesom jeg) ikke gidder at betale mere for knapper end hele trøjen har kostet i garn, så er dette en billig (og personlig) måde at gøre det på. 
Jeg er super godt tilfreds med trøjen. Det er første gang jeg strikke med kauni, og jeg er meget glad for garnet. Trøjen er dejlig tynd og garnets struktur og farve er rigtig smuk. Kauni har mange smukke farver, så det er meget vel muligt at dette ikke er mit sidste strik med kauni garn. 
Jeg købte i alt 4 nøgler på 150g, og der er cirka 50g til overs af de tre farver.
Halsen på trøjen ser ret vid ud, men det var rent faktist med vilje. Dog er jeg nu lidt i tvivl om den er for vid, men lige nu hælder jeg til at beholde den som den er.
Faktaboks:
Strik nummer i år: 1
Lavet til: mig selv
Opskrift: Ingen, mønsteret er dog et gammelt færøsk strikkemønster
Pinde: 3,5 og 4
Garn: kauni
Lager, rester eller nyindkøbt: købt for cirka et år siden
Vægt / meter: 450g / 1800m
Strikket af garn købt før 2014: 450g
Strikket i alt i år: 450g / 1,800km

8 kommentarer:

 1. Hold da fest, hvor er den flot. Jeg er også helt vild med det smukke mønster, som jeg dog kun har brugt til småting indtil videre

  SvarSlet
 2. Den er superfantastisk! Farverne er smukke sammen, og det er vildt flot med de ensfarvede ærmer som kontrast til mønsteret.

  SvarSlet
 3. Hvor er den flot din trøje....smukke smukke farver og klæder dig helt vildt godt:)

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
 4. Ihh hvor er den flot, og flotte farver :)

  SvarSlet
 5. Den var superfin! Veldig flott med det færøyiske mønsteret, og stilig å gjøre jakke av det.

  SvarSlet
 6. Tak for jeres fine kommentarer, det sætter jeg stor pris på

  SvarSlet
 7. Áhhh mammasta sum handan troyggjan er lekkur. Elski eisini lilla. Totalt mín smagur :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Takk fyri :) Eg eri eisini super glað fyri hana, og brúki hana nógv :)

   Slet