fredag den 14. november 2014

Herretrøje i perlestrik

Så er denne herretrøje færdig og afleveret.
Jeg blev færdig med den, men det var godt nok også pres på. Jeg har siddet så mange timer hver dag siden jeg fik garnet tilsendt 1. november, og den sidste uge har jeg ikke haft tid til at lave noget som helst her hjemme. Onsdag nat sad jeg oppe til kl 3 om natten, og trøjen blev færdig i går aftes kl 19.55 - og skulle afhentes kl 20!
Jeg er rigtig godt tilfreds med trøjen, og det er bare en dejlig følelse at kunne aflevere noget som jeg er stolt af, og kan stå ind for i forhold til kvalitet, udseende og udførelse.
Trøjen er strikket i grå navia uno, som er strikket dobbelt, og på ærmerne er der nogle striber i navia duo, som efter min mening fungerer rigtig godt til trøjen, og gør den lidt anderledes end andre trøjer man ser. Lynlåsen kan jeg også godt lide.
Trøjen er strikket i en slags perlestrik:
1. omg: *1 ret, 1 vrang*
2. omg: *1 ret, 1 vrang*
3. omg: *ret*
4. omg: *1 vrang, 1 ret*
5. omg: *1 vrang, 1 ret*
6. omg: *ret*
Dette giver en flot struktur i trøjen, og så sidder den også rigtig godt og tæt til kroppen, og den mister ikke pasformen.
Som det sidste finish har jeg sat et mærke i nakken så man kan se hvem der har strikket trøjen.

Jeg fik garnet tilsendt 1. november, så jeg har brugt 13 dage på at strikke trøjen, det er jeg faktist selv lidt imponeret over (det må jeg godt være, ik?). Trøjen tager lidt længere tid at strikke end andre trøjer, pga at der er så meget ret og vrang. Jeg har da også strikket denne trøje en del hurtigere en jeg strikke den samme slags trøje til min mand sidste år (der kan du også se billede af farverne i navia bladet, jeg kan bedre lide disse farver som min mand har valgt)

Faktaboks:
Strik nummer i år: 21
Lavet til: til salg
Opskrift: Navia nr 18 model 16
Ændringer: jeg har strikket med pind 4 istedet for 4,5 for at få strikkefastheden til at passe
Størrelse: M med ekstra længde
Pinde: 4 og 3,5 mm
Garn: Navia uno strikket dobbelt samt rester af navia duo til ærmerne
Lager, rester elle nyindkøbt: jet fik det tilsendt af køber
Vægt / meter: 400 g / 2.800 m
Strikket af garn købt før 2014: 1,425 kg
Strikket i alt i år: 2,755 kg / 11.125 km

3 kommentarer:

  1. Du er for sej! En herresweater på kun 13 dage! 👍

    SvarSlet
  2. Det er fuldstændig vildt at strikke en herretrøje på så kort tid, men flot det er den ihvert fald, og det må være en kæmpe fornøjelse at kunne aflevere til tiden

    SvarSlet
  3. Hold op, hvor er du god! Og superflot trøje :)

    SvarSlet