onsdag den 26. december 2012

Gaverne under træet :)

Glædelig jul til alle der læser med på bloggen :)
Billedet er taget en fra vores stue en vinterdag i November
Jeg holder jul i København sammen med min familie (forældre, 2 søstre og 2 brødre, den ene med kone og barn) men uden min mand. Det er både tomt og underligt at holde jul uden ham, men vi har selv valgt det fordi vi står overfor en flytning, og det koster ikke ingenting...
Vi har længe haft planer om at skulle flytte til København for at studere, og nu ligger det lige for døren. Planen er nemlig at min man flytter til København for at supplere i januar, mens jeg bliver på Færøerne indtil august. Grunden til at jeg ikke flytter med det samme, er at vi fik at vide, at vi ikke skule regne med en lejlighed før allertidligst i marts. Og da jeg ikke havde søgt om at komme ind til nogen uddannelse, så virkede det uoverskueligt og meningsløst at flytte uden at have noget fast sted at bo, og noget meningsfuldt at stå op til.
Derfor fortsætter jeg i vuggestuen hvor jeg trives utrolig godt!! :)  
Det bliver helt sikkert en udfordring ikke at bo sammen i flere måneder, men jeg tror nu at det nok skal gå godt alligevel.

Fordi vi er igang med at flytte (det tager godt nok lang tid at pakke når man har boet i et hus i 4,5 år) og renovere badeværelse i vores hus som vi skal leje ud, har der ikke været meget tid til at strikke julegaver, og jeg har ikke givet en eneste strikket trøje i år.
Men lidt strik er det alligevel blevet til...

Først to stykker bestillingsstrik:
En ret enkel, men meget pæn trøje til en middelaldrende kvinde.
Garnet er snældan to trådet (super lækkert og blødt!). Jeg vaskede det inden jeg strikkede trøjen, og det var bare SÅ lækkert at strikke med! Jeg ønsker mig helt sikkert en trøje i snældan to trådet garn, gerne snart ;) Jeg har brugt pind nummer 4,5 så trøjen er sådan en god mellemting mellem løst og fast strikket.
Trøjen er strikket rundt og så klippet op efterfølgende. Det gav mig en del udfordringer, og bremsede mig en del i processen. Men nu tror jeg at jeg har lært det til en anden gang.
Trøjen er mit 41. færdige strikkeprojekt i år. Jeg har brugt 400g / 1.440m

Den anden er en helt anden stil...
Den er til en ung pige/kvinde. Den er copycat efter den færøske designer STEINUM som har rigtig mange super seje trøjer og kjoler, bla er min favorit strikkjole hendes design 
Tjek hende ud på nettet og på fecebook !
Sweateren her er strikket i doppelt fritidsgarn på pind nummer 15, så den er både tyk, men også meget luftig og blød. Den er strikket med en tråd grå og en farvet tråd sammen. Det ses ikke så tydeligt på billedet, men der er strikket bobler skråt op på forstykket. Sweateren blev desværre lidt for kort, så jeg vil prøve og se om jeg kan få nogle bedre billeder af den når jeg skal lave den om.
Sweateren har været virkelig sjov og også hurtig at lave, selvom jeg skule finde ud af undervejs hvordan og hvorledes jeg skulle strikke den.
Bortset fra at den blev for kort, så er jeg meget tilfreds med den, og jeg ville blive glad hvis der var andre der bad mig om at strikke den, for det går bare hurtigt med så store pinde :)
Trøjen er færdige strik nummer 52 i år, hvilket svarer til et stykke færdigt strik om ugen(!!)
Der er brugt 510g / 720m fritidsgarn i 7 forskellige farver.

Og så til julegaverne fra mig til tre søskende:
En stjernehue à la Gudrun & Gudrun i hvid og pink navia trio til min kusine på 4 år.
En dejlig, sød gave, og utrolig hurtig at strikke.
Den er strik nummer 53 i år, og den vejer 45g / 55m inkl dusk.

Også en stjernehue. Den er til min kusine på 7 år. Jeg har ikke lavet nogen dusk, delvist fordi jeg slet ikke havde tid, men også fordi jeg tror hun vil blive mere glad for en pelskvast. Farverne er ikke så tøsede, men så passer den til hende, og også til den trøje jeg strikkede til hende da hun startede i skole.
Huen er færdige projekt nummer 54 i år. Den er strikket på pind nummer 4 og 5 og der er brugt 40g / 50m af navia trio fra rester.

Til min fætter på 10, strikkede jeg en simpel, mørkeblå hue. Den er helt almindelig, men lidt lang og derfor lidt mere ungdommelig og spænende.
Den er strikket i karisma fra drops som min mand købte engang for flere år siden. Han ville gerne have at jeg skulle strikke en vest til ham, men han havde ikke forstand for hvor meget garn man brugte, og derfor var der for lidt. Og så havde jeg heller ikke forstand på at strikke uden opskrift.
Godt at lidt af garnet kunne bruges nu :) min mand og jeg griner i dag begge af det søde køb han foretog sig dengang :)
Drengehuen er færdige projekt nummer 55 i år, den er strikket på pind nummer 5, og der er gået 45g / 50m. 

Med disse to trøjer og tre huer har jeg i år strikket 9,590kg og 12,165km.
Jeg mangler dog stadig at vise jer lidt endnu, og jeg håber lidt på at få en trøje færdig inden 2012 slutter.

Jeg håber at I nyder juleferien, det gør jeg ihvertfald. Det er så lækkert at have fri sammen med familien, og bare have tid til at være sammen, have tid til at bage, spille brætspil, gå ture osv :)
I morgen skal vi til færøsk gudstjeneste i en kirke i København, det glæder jeg mig til. For mig er det trods alt lidt hyggeligere at synge julesalmerne på færøsk, for det er jo det jeg er vandt til.

2 kommentarer:

 1. Fine ting du har strikket. Det er helt utroligt, at du har strikket så mange projekter i 2012. En om ugen, det lyder helt vildt.
  Held og lykke med flytte projektet. I er ikke det første par, der har måttet bo hver for sig i en periode, så det går nok. Snart er i jo sammen igen.
  Rigtig godt nytår til dig og din mand.

  SvarSlet
 2. Tak og godt nytår til dig også :)

  Mvh Ása

  SvarSlet