lørdag den 25. august 2012

skoletrøje

I onsdags startede min kære kusine Sólja i 1. klasse. På Færøerne er det tradition at børnene får en ny strikket sweater som de har på første skoledag (er det mon også tradition i Danmark eller andre steder?)

Da vi var i sommerhus sammen i sommerferien, så Sólja et strikkehæfte fra navia som min mormor strikkede en sweater fra, og Sólja på 6 år faldt fuldstændig for en af trøjerne i hæftet og spurgte mig om jeg kunne strikke den til hende :)
Det kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej til, og efter aftale med moren købte jeg garn og gik i gang med at strikke hendes skoletrøje hvilket jeg faktist ser som en stor ære at få lov til.
Sådan ser den ud, og jeg er godt tilfreds med resultatet, som er blevet strikket ud fra et billede.
Jeg var der ikke da Sólja fik trøjen, men hun ringede, takkede for den og fortalte at hun ville have den på til første skoledag :) 
Sådan blev den "pakket ind" jeg elsker detaljen med 'hommade with Love' stemplet som jeg fik i pakkelegen.

Trøjen var ret hurtig at strikke, og det meste af den blev strikket i den uge jeg var på sommerlejr, men jeg havde ikke fået tegnet stjernerne af, så den blev afsluttet under OL slutnings ceremonien. 

Faktaboks:
Opskrift: Strikket efter et billede på en voksentrøje fra navia hæfte nummer 11
Lavet til: Sólja min kusine
Størrelse: 7-8 år
Garn: Navia trio
Købt, lager eller rester: købt
Pinde: 4 og 5
Vægt/meter: 270g / 650m
Strik nummer i år: 33
Strikket i år: 6.520g / 14.830

6 kommentarer:

 1. En sød lille model, som hun sikkert bliver helt vild med. Jeg har ikke hørt, at vi har tradition for strikkede trøjer ved første skoledag i Danmark. Måske fordi der som regel altid er varmt i august.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det.
   Ja der er selvfølgelig ret stor forskel på temperaturen i august i Danmark og på Færøerne... :)

   Slet
 2. Sikke en fin trøje, den skal nok vække beundring.

  SvarSlet
 3. Ret sejt lige at strikke den fra et billede.... Den er rigtig, rigtig flot! Jeg tror, hun bad den rette om at strikke den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe tak for den vældig søde kommentar :)

   Slet