mandag den 30. maj 2011

Island var FANTASTISK!!

Som jeg har skrev i søndags, så har jeg været en smuttur på Island.

Rejsen startede mandag hvor vi blev hentet hjemme (meget fornemt!) og blev kørt til båden der hedder Norrøna. Det tager omkring 17 timer at sejle til Island, men det gør jo ikke noget når skibet er stort og lækkert og selskabet er dejligt. Vi var 11 kvinder aftsed, og allerede inden vi kom ombord havde vi haft "grine-anfald" 5 gange ;)

Ombord spiste vi lækker mad, strikkede, lyttede til live musik og snakkede. Super lækkert.
Vi sov i 4 mands værelser. I mit værelse var der min veninde, min (helt nye) kontakperson som er herhjemme 2 timer om ugen og min venindes kontaktperson. Vi hyggede og havde det sjovt.
Desværre rullede det rigtig meget natten til tirsdag, så det var svært at holde sig i sengen. Der var mange der var søsyge, men jeg hørte ikke om nogen der var faldet ud af sengen ;)
Pga snestorm på Island blev vi meget forsinkede, omkring 10 timer. Det er selvfølgelig super ærgeligt, men til gengæld får man strikket en hel del på 10 timer.
Når vi ved 7 tiden om aftenen Islandsk tid, endelig kom i land, gik der kun cirka 5 minutter før jeg havde betalt det første garn ;))))) Det var fuldstændig vildt :D Hvis ikke vi var blevet forsinket skule vi have været kørt til en varm kilde. Det var rigtig ærgeligt ikke at komme dertil, for varme kilder og Island hører ligesom sammen... Men vi fik hygget på mange andre måder.

Bla fik vi set en masse smuk natur:


Smukt, smukt vandfald. (Det er meget større i virkeligheden end det ser ud til at være her på billedet)

Smukke Island (her er klokken cirka 20, og solen skinnede stadig)

Det meste af tiden i land (fra kl 18-19 =25 timer) var vi i Egilstaðir som er en lille by. Den første aften gik med at købe garn i et stort supermarket. Jeg ved ikke hvor længe vi var der inde, tiden har jo det med at gå hurtigt når man shopper... Men vi fik ihvertfald købt en masse garn, og jeg mener en MASSE!
Det var létt lopi garn vi købte. Jeg ved ikke om I kender det, men det er rigtig dejligt og blødt. På Færøerne koster det 30kr pr. nøgle, men på Island koster det kun 11kr pr. nøgle !! :D


Den næste dag stod igen på shopping (mange veje på Island var stadig lukkede efter snestormen). Der blev igen købt garn, men også tøj og andet. Som I kan se blev der købt en masse. Det meste af det der er i poserne er garn. Vi var 11 kvinder, og på de to dage vi var der fik vi købbt 850 nøgler i alt :o)


Det her var mine poser :)


og her ligger mine 138 nøgler :) *ved nærmere optælling er der "kun" 124 nøgler Lettlopi +de to nøgler mandarin petit.
Uhm :) Jeg bliver helt vild af tanken om hvor meget dette garn kan blive til :)

Lett lopi skal selvfølgelig prøves med det samme, og det her er det blevet til indtil videre...
Det skal være en blómutroyggja til mig. Jeg mangler virkelig cardigans, så jeg glæder mig til den bliver færdig. Garnet er super lækkert og helt sikkert noget jeg kan anbefale!

Alt i alt har det været en super fantastisk tur sammen med SKØNNE kvinder! Jeg kunne skrive meget mere om turen, men nu bliver jeg nødt til at sove. Vi har nemlig været på vores årlige familietur (svigerfamilien, vi er 30 mennesker) her i weekenden, så jeg fik kun lige nået at komme hjem og pakke nyt tøj inden jeg skulle afsted igen...

Nåhjo, jeg kan lige vise denne. Vi var en lang køretur, og der var det lidt for inviklet at strikke mønster så derfor...

...er jeg gået i gang med at strikke en 'plain and simple' (ravelry) Den ser ikke ud af meget endnu, men jeg tror den bliver lækker. Farven er mere mørk end her på billedet.

Godnat alle smukke bloggere :)

6 kommentarer:

 1. Smukke Island og sikke en masse dejligt garn - bare det var mig:-)

  SvarSlet
 2. Det var garnkjøp det og for en pris. Da hadde jeg vært i himmelen :-)

  SvarSlet
 3. Smukt blog du har;)
  Og jeg kan godt forstå i fik købt masser af garn;)

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
 4. Ja jeg føler mig super heldig :))
  alt i alt tror jeg at jeg har betalt omkring 1300dkk for alt det garn!! (jeg fik jo tax-free tilbage) :)

  Elfepigen: Tak :) ja du er jo fra Island, så mon ikke du kender létt lopi?

  SvarSlet
 5. Jo jo den kender jeg godt;) Rigtig skønt garn at strikke af;)

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
 6. det ser ud til at have været en god tur. Med de priser på garn, kan jeg godt forstå hvis i hamstrede lidt :D

  SvarSlet