tirsdag den 8. maj 2012

Vil I se billeder fra Island??

...så kommer de nemlig her :)

Vi havde en fantastisk tur på skønne, skønne Island. Selvom vi ikke var så længe på Island, så fik vi oplevet en hel masse.

Først var det Myvatn naturebath som er en stor varm udendørs svimming pool. Smukt vejr, varmt vand og dejlig udsigt - balsam for sjælen. Her brugte vi nogle timer, for selvom det var lige i overkanten med varme, så var det rigtig svært at komme op at poolen og sige farvel til det varme vand.

Air. Earth. Water. Fire.
Store malerier som hang på væggen ved Myvatn nature bath, som iøvrigt var istandgjort indendørs siden vi var der sidst. Tip top omstændigheder i omklædningrummene samt i cafeteria og udendør.
Et 12 tal herfra!Så kørte vi til Akureyri hvor vi bla. stoppede ved dette imponerende vandfald. Som I kan se havde vi en del sjov med at tage billeder :o)

Den næste dag kørte vi til en stooooooor vanddæmning ved Vatnajøkul. Det er et stort el-vandværk som skal udflytte strøm til andre lande, bla Scotland og måske også Færøerne (hvis jeg altså har forstået det rigtigt.)
Udsigten ved dæmningen var helt, helt fantastisk. Alt var bare så stort og flot. Det er svært at fange størrelsesforholdet på billederne, men vi er rigtig glade for at vi kørte den smukke, lidt lange, vej over fjeldene til Vatnajøkul.

Så stoppede vi op ved endnu et vandfald og tog flere billeder. Jeg synes at der er noget helt specielt og nærmest magisk ved vandfald. Man kan jo bruge lang tid på bare at se på og lytte til vandet...

Lidt garnkøb blev der selvfølgelig også plads til -smiler-....
Jóhan skulle være så sjov at spille paparazzi inde i butikken mens jeg betalte. Dem der stod i den anden kø, de morede sig altså rimelig meget over os. Nok både fordi jeg købt så meget og fordi Jóhan stod og blitzede hele tiden.... :D
Det var så lækkert at gå inde i det store supermarket og se på og røre ved garnet. Denne gang var mine indkøb lidt mere planlagte end de var sidst jeg købte garn på Island. Nu ved jeg (stort set) hvad jeg skal bruge alt garnet til, og i modsætning til hvad det normalt er, så har jeg planer om ihvertfald 4 trøjer til mig ud af garnet.
Jeg fik købt 101 nøgler garn. Mest létt lopi, men også enkete einband lopi, álafoss lopi og hosuband.
Til en pris af cirka 10kr/pr nøgle kan jeg jo slet ikke klage, på Færøerne koster det 30kr/pr nøgle...
Udover alt garnet, så købte vi også hver vores sæt regntøj. Så nu er vi totalt klar til alle mulige grill og hyggeture, også selvom det regner. Og nu har jeg to sæt, så nu kan jeg endelig have det ene sæt liggende over i børnehaven hvor regntøj jo nærmest er et must, hvis ikke for at beskytte mod regn, så ihvertfald imod sand, mudder og beskidte børn som man liiige skal løft op fordi de er faldet, har brug for et knus eller hvad det nu skal være. Når nu jeg taler om børnene, så var det altså super dejligt at være tilbage i vuggestuen i dag!! Det er jo næsten tre uger siden jeg har set de skønne små, så jeg tror lige de alle fik et ekstra langt knus eller to i dag :o)

Vores Islandstur har været intet mindre end fantastisk og jeg tror at vi kommer til at køre længe på de oplevelser vi har haft.


8 kommentarer:

 1. Island ER fantastisk.
  Var selv på en rundtur deroppe i 2005 , hvor vi bl.a. også besøgte Myvatn og Aukereyri (så jeg ved hvad du taler om :o)
  Dengang var alting bare så hundedyrt - det var før deres bankerot.
  Et måltid mad på restaurant (dagens ret) kostede typisk 3-400 kr.
  Men naturen var gratis - OG storslået !
  Så jeg kan godt forstå I har nydt det.
  mange hilsener Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Island er så fantastisk. Vi har fået rigtig meget lyst til at tage på en længere bil ferie der engang...
   Okey, nu synes jeg at priserne lignede de færøske/danke meget. Bortset fra det Islandske garn som var ca 2/3 billigere der :)

   Slet
 2. så dejligt I fik nydt turen herop. og hvor lækkert med alt det garn, god fornöjelse!
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Frida :) Smukt land du har ;)

   Slet
 3. Det er flotte billeder! Sikke en smuk natur.

  Dit garnindkøb er imponerende, men til den pris, kan jeg godt forstå, at du købte rigeligt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Berit.
   Ja jeg kan simpelthen ikke lade være når det er så billigt. Jeg er vild med Léttlopi, så jeg er ikki i tvivl om at jeg nok skal få det brugt.

   Slet
 4. Skønne billeder, man kan tydeligt se, I nyder turen.
  Jeg er da misundelig på alt det billige garn, du har købt med hjem, der er da til et par trøjer eller tre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er dejligt at det ser ud til at vi hygger os ;)
   Hehe, jeg kan godt forstå at du er misundelig...
   Det kunne være at du også skulle tage et smut til Island næste gang du kommer til Færøerne :D

   Slet